Новият спортно-технически директор на Спартак Вн Драголюб Симонович заяви, че ако отборът заиграе добре през пролетния полусезон, оставането на тима в А група е сигурно.

„Соколите” се събират днес за първа тренировка преди началото на пролетния дял от първенството, като се очаква всички играчи да са на лице до утре.

„На въпроси за състави и тактики все още не мога да отговарям, а кой ще прави селекцията състава - вероятно треньорът. Комплексни ще бъдат задълженията ми тук. Ще се занимавам с всичко свързано с футбола. Още не знам кой ще се занимава със селекцията. Живко Великов ми каза кои играчи горе-долу ще дойдат. Ще дойде и вратар от Сърбия, но не го познавам и не е по моя препоръка”, заяви Дуци Симонович.

„През пролетта отборът ще играе добре. Целта ни е да сме между първите 13 отбора. Ще видим, възможно е и никой повече да не дойде, както и да дойдат още играчи. След около седмица или 10 дни вече ще мога да кажа защо отборът играе зле”, каза още специалистът.

„Варна е хубав и голям град, за мен е предизвикателство да дойда тук. Колкото до гостуването през пролетта на „Хаджи Димитър”, аз не съм загубил никога мач в Сливен. Сигурен съм, че и сега няма да загубя. Сигурен съм, че Спартак ще играе добре, ако играе добре-няма да имаме проблеми да останем в А група”, завърши новият спортно-технически директор.