Новият треньор на Спартак Варна Георги Мирчев заяви за Гонг, че и по-рано е получавал оферта да поема отбора, но я е отхвърлял. „Може да е изненада за вас и за феновете, но за мен не е. От дълго време водя разговори с Живко Великов, който искаше да поема Спартак. Нещата при мен обаче не бяха узрели. Имам сантиментални чувства към този отбор. Реших да приема, въпреки много тежката ситуация. С нея може да се справи човек, който има клубна принадлежност към Спартак”, заяви Мирчев. Треньорът коментира и досегашната си кариера, като заяви, че е бил професионален футболист 16 години. След това е бил помощник треньор на Стефан Грозданов и Димитър Стойчев в Спартак по време на ерата „Ишков”. „След Николай Ишков преминах в Аксаково, където бях мениджър и ръководих целия процес. Имам необходимия лиценз да водя отбор в „А” група. Със сигурност не съм анонимник за футболните хора”, коментира Мирчев.

Треньорът говори и за ситуацията в клуба. „Надявам се да оцелеем, въпреки тежката ситуация. Има цели 19 мача. Не съм обезкуражен. Можех много по-рано и в по-изгодна ситуация да бъда на този пост. Обичам предизвикателствата. За сегашното назначение разговарях с изпълнителния директор Живко Великов. Не знам каква е ситуацията около президента Иван Славков. Мислим за двата мача до края на полусезона, а през зимата ще коментираме другите неща”, каза Мирчев.

В треньорския щаб на варненци остават Златин Михайлов и Илко Станчев, като за помощник треньор ще бъде привлечен и Тодор Попов, който до момента е работил в школата на клуба.