Преди два дни членове на сдружение "Бъдеще за Спартак", сред които и Наско Атанасов-Орела имаха среща с кмета на Иван Портних. Както веднага след нея ви съобщихме в Гонг, на въпросния разговор с кмета, от сдружението ясно са изразили желанието си да влязат във владение на футболния клуб  Спартак. В сдружението, в което личат имената на Живко Господинов, Людмил Горанов, Наско Атанасов, Илко Станчев, Димитър Трендафилов, Траян Дянков,  се надяват до месец да има окончателен развой около бъдещето на клуба. 

Ето повече подробности за проведената среща от интервюто с Наско Атанасов за предаването „Морски Гонг” по Дарик Варна тази сутрин:

Какви бяха основните въпроси и молба от ваша страна към кмета Иван Портних на проведената среща?

Основната ни цел е възраждането на близо 100-годишния Спартак Вн, който в това си му състояние даже го няма. Готови сме да започнем от най-ниското ниво с абсолютно нов и чист клуб. Не възнамеряваме да правим никакви обединения. Ако трябва ще започнем и от А окръжна. Искаме да можем да си ползваме базите, които са на отбора. Става въпрос за стадионите „Спартак” и „Локомотив” . Кметът откликна на молбата ни и се ангажира да съдейства да направи всичко възможно това да се случи.

Кое те кара да вярваш, че най-после би могло да се случи нещо позитивно със Спартак?

Надежда ми дават хората, с които сме се обединили при тази кауза. Имах среща и с феновете. Повечето от тях застават зад нас. Надявам се заедно да възродим любимия си отбор. Няма да стане лесно, но смятам, че ще успеем.

В какви срокове очаквате да има позитивно развитие за клуба?

Някъде до месец, за да можем да тръгнем от структурата в детско-юношеската школа, да се сформира и първият отбор, който ще бъде само от варненци. Най-важното е да се инвестира в базите. Има неща, които трябва да се дооправят на стадионите „Спартак” и „Локомотив”, за да има нормални условия за тренировки и работа.

Имате ли хора, бизнесмени, които да стоят зад вас, които да помагат?

Ако е на чисто всичко, има хора. Е в началото няма да дойде шейх Мансур, който да ни изсипе 3 милиона и да каже хайде работете! С повече воля и усилия  ще успеем.

Понеже смятате да учредявате нов клуб, ще има ли друг символ в наименованието Спартак?

Ще направим всичко възможно да е Спартак 1918. Адвокатът действа по този въпрос. Трябва да видим какви свободни марки има. Знаете, че когато феновете си направиха отбора, тогава са били заети всички марки Спартак от един човек. Знаете го кой е - Янко Станев. Причината бе да не могат да регистрират такъв клуб. Смятам, че ще успеем.