Тези дни, привържениците на футболния Спартак Варна са обект на безпрецедентна подкрепа от страна на цяла футболна България.

Големи имена от българския футбол ежедневно изпращат видео обръщения към спартаклийската общност и най-вече към кмета на града Иван Портних и общинския съвет, с призив да се развали порочния Спортен комплекс "Спартак" АД между община Варна и фирма "Инжстрой"и да се върнат от ръцете на недобросъвестния частник стадион "Спартак", прилежащите му терени и тренировъчната база на отбора отново на варненци.

В прикачените видеа към материала ви предлагаме подкрепата към спартаклии, оказана от Димитър Пенев и Анатоли Нанков.

Както е известно, вече 7 години привържениците на Спартак водят борба срещу умишленото ограбване и унищожаване на един от най-известните клубове в България.

По този повод, на 28-и август (понеделник) от 19:18 (символично избран час), на входа на морската градина във Варна те канят спартаклийската общност в града, за да отпразнуват 99 години от създаването на футболния клуб и за пореден път да призоват властите в града да защитят обществения интерес на варненци, като възстановят справедливостта. 
https://www.facebook.com/events/328670920915799/?fref=ts 

Покана за събитието е отправена към всички общински съветници и по-специално към кмета Иван Портних и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов.