Тартори в агитката на Спартак Варна разкриха как точно се е стигнало до масовото сбиване на привърженици по време на срещата на "соколите" и Балкан в село Аспарухово. Има пострадали фенове, както и двама играчи на Балкан след сблъсъка.

В 72-ата минута при резултат 4:0 за гостите от Варна над 200 души започват масов бой на терена, в който се включват и футболистите на двата тима.

"През целия двубой футболните запалянковци на домакините ни провокираха. Не знам дали сте наясно, но в селото днес имаше сбор. Именно заради това мачът бе изтеглен за събота. Първоначално срещата трябваше да се играе в неделя, но, за да се получи истински празник, се игра днес. Заради празника на селото 90% от хората на стадиона бяха почерпени със солидно количество алкохол, включително и жени. От самото начало си личеше, че мачът няма да завърши по нормалния начин", заявиха варненци.

"Всичко се случи в началото на второто полувреме, когато закъснял за втората част наш привърженик се опитваше да се добере до сектора, където бяхме настанени. За да се случи това обаче, той трябваше да мине през феновете на домакините. Просто ние бяхме между два сектора с привърженици на Балкан. От отсрещната страна видяхме как от трибуните тръгнаха да се саморазправят с нашето момче и всички като по команда тръгнаха да го спасяват. За секунди стана като на война. Домакините бяха въоръжени с тръби, камъни, сопи и др. "оръжия". Развихри се адско меле, в което се включиха и футболисти на двата отбора. Просто играчите са озоваха на "фронта" между нас и феновете на домакините. Имаше 5-6 полицая и 3-4 охранителни, които не можаха да направят нищо, колкото и да се опитваха да предотвратят боя", сподели един от тарторите в агитката на "соколите" пред varnautre.bg.

След събитията няма задържани, но има доста пострадали от привържениците на домакините. На стадиона е имало около 100 зрители.

"Говорих с делегата, който ми обясни, че първо фенове са се сбили на трибуните, а после са нахлули на терена. Там също е станало меле, след което има двама сериозно пострадали футболисти на Балкан. Единият е с извадено рамо, а другият - с травма в главата. Решение за двубоя очаквайте в сряда или четвъртък", заяви секретарят на ЗС на БФС Варна Пламен Хаджийски.