Обединението на Спартак Варна и Спартак 1918 е вече факт. Двете страни се разбраха и предстои да се насрочи дата за учредително събрание, на което след сливането на двата спартака обединението на клубовете ще стане юридически факт. Това ще се случи най-рано през лятото.

Още преди реформата да бъде узаконена започнаха и промените. На среща между двете силни фигури в “обединения” клуб Атанас Атанасов и Благой Калфов вече са взети първите решения. От школата на Спартак 1918 са освободени наставниците Златин Михайлов, Николай Станчев и Марин Петров.

В същото време към отбора на Иван Найденов, който през миналата година се състезаваше в областната група, се присъединиха четирима от играчите на Спартак Варна. Две тренировки с тима направиха Ивайло Русев, Вилян Денчев, Денислав Драганов и Микаел Асад.

В клуба има нагласа, че отборът ще продължи участието си в Трета лига – Североизточна група. Tимът на Иван Найденов ще изиграе и отложения мач с Кубрат на 19 февруари (неделя) от 14 часа на “Локомотив” и ще продължи да се състезава в третия ешелон на пролет под името на Спартак Варна, а новият обединен клуб “ще се роди” след края на сезона.

Първата контрола на отбора ще е в петък от 12 часа на „Локомотив“ срещу Септември (Тервел). Вторият и последен спаринг на спартаклии е на 11 февруари с Калиакра, също на „Локомотив“.