МФК Спартак спечели за трети пореден път шампионската титла на България по плажен футбол. Варненци успяха да спечелят трите си двубоя от Суперфиналите, които се проведоха на пясъка в  квартал "Аспарухово" на морската столица с участието на четири тима, които играха по регламент всеки срещу всеки.

В първите си два мача възпитаниците на Симеон Христов биха ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" с 5:1 и ФК Русе с 9:3. Така днес варненци се изправиха в пряк сблъсък за трофея срещу Спортната асоциация на МВР. Отборът на "полицаите" бе надиграл ФК Русе с 5:3 в първия ден, а вчера би трудно ВВМУ с 3:2 след изпълнение на дузпи. За подобен успех обаче се дава само 1 точка според регламента (бел.а. за победа в редовното време са 3, а след продължение 2).

Така в последния мач двата тима излязоха в пряк сблъсък за трофея, но с различен брой точки - 6 за МФК Спартак и 4 за СА-МВР. По този начин "полицаите" ги устройваше само победа в редовното време или такава след продължение, но не и с дузпи.

Първата третина вървеше към нулево реми, но в последната 12-а минута паднаха две попадения. Първо Радослав Влашев даде аванс на Спортната асоциация на МВР, но веднага след това звездата на румънския национален отбор Мариян Мациука-Мачи изравни за МФК Спартак.

Още в първата секунда на вторите 12 минути "полицаите" отново поведоха, след като Костадин Меразчиев се разписа с директен удар след изпълнението на центъра. След прекрасна задна ножица на Мачи резултатът отново бе изравнен. Минута и половина преди края на втората третина падна трети гол за варненския тим, след който последваха бурни реакции от страна на столичани. Попадението бе дело на Филип Филипов. "Полицаите" обаче скочиха с претенции, че секунда по-рано Иван Мартинов е играл опасно срещу вратаря Костадин Иванов и поискаха фаул за това. Такъв не бе отсъден и Георги Савов тръгна да вади отбора си от терена. След около пет минути караници столичани се върнаха на игрището, за да доиграят срещата, а треньорът им получи червен картон.

През заключителните 12 минути спартаклии имаха на свой ред сериозни претенции към съдиите в две ситуации, но те не бяха уважени. 90 секунди преди края на двубоя Костадин Меразчиев вкара след центриране от корнер и направи 3:3, пращайки мача в продължение.

Именно победа в допълнителните 3 минути бе единственият шанс за гостите да спечелят титлата, но гол така и не падна и Спартак стана шампион още преди изпълнението на дузпи. Все пак при тях отборът на Симеон Христов успя да победи и така завърши суперфиналите с 3 успеха от 3 мача.

Отборът на ФК Русе спечели бронзовите медали в държавното първенство. В последния си мач от финалната четворка тимът на Калоян Георгиев надигра ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" със 7:2.

Играчите от крайдунавския град дръпнаха с 3:0 още в първата третина след голове на Александър Иванов, Мартин Маринов и Меджун Ахмедов. Вилиян Николов намали за Морското училище в 17-ата минута, а Мартин Недков вкара за 4:1, като при този резултат завърши втората част. Разликата набъбна до 6 гола след точни удари на Мартин Недков, Меджун Ахмедов и Цветан Бонев. В последната минута Никола Николов оформи крайния резултат с красива задна ножица - 7:2.

По време на награждаването бяха връчени и три индивидуални приза. За вратар №1 бе определен Иван Иванов от ВВМУ "Н.Й. Вапцаров", MVP е Мартин Недков от ФК Русе, а голмайстор стана Филип Филипов от МФК Спартак.