Фенове на Спартак Варна за втори пореден ден влязоха в зала "Пленарна" за заседанието на местния парламент

За разлика от сряда, вторият ден от 42-то заседание на Варненския общински съвет започна спокойно. Вчера в зала „Пленарна” имаше напрежение и стартът на заседанието се забави, но днес то започна навреме.

В залата присъстват около 50 фена на Спартак Варна, които очакват решението за отдаване на стадион „Локомотив” на футболния клуб. Те посрещнаха с освирквания общинския съветник от СДС-Да Янко Станев.

Председателят на общинския съвет Иван Луков призова феновете да запазят спокойствие. "Не се намирате на стадион, а в сградата на общината. Ако продължавате така ще прекратя заседанието. Ако искате да правим сесия на стадиона, но тук не е мястото за подобно поведение", коментира Луков, цитиран от dariknews.bg.

"Аз съм представител на феновете, които са тук и изказвам тяхното мнение. Ние от 5 години водим борба срещу скритата приватизация на спортната база и стадиона на нашия любим отбор Спартак Варна от страна на частна фирма и сме на път да постигнем една малка победа днес, след като е вкарана точка в общинската сесия, според която трябва да се гласува връщането поне на базата "Локомотив" на футболен клуб Спартак Варна. За това сме тук – да подкрепим това решение на общинския съвет, което се надяваме, че ще бъде в наша полза. Това заяви за БГНЕС Евгени Йосифов, представител на феновете.

Привържениците пуснаха отворено писмо до медиите, с което приканват всички милеещи за синия варненски клуб да присъстват във втория ден от сесията на местния парламент. На заседанието местният парламент трябва да подложи на гласуване СК Локомотив да бъде даден за стопанисване на дружеството.

Ето какво пише в писмото:

"Братя спартаклии, приятели, почти десет години нашият любим клуб се управляваше по начин, който отблъсна хиляди от нас от стадион "Спартак". Записаха се срамни страници в историята на нашия любим клуб. Но най-лошото се случи през последните пет години, когато се стигна до два умишлени фалита, с цел да се заграбят имотите на Спартак в полза на частната фирма "Инжстрой".

След дълга и изтощителна борба на най-непреклонните привърженици на отбора, сме на път да постигнем първа победа към възстановяване на справедливостта.

В дневния ред на сесията на Общинския съвет се очаква гласуване за връщане на стадион "Локомотив" на ФК Спартак Варна. Това ще бъде първа крачка към създаването на един чист и нов клуб с истинска професионална структура. След това ще следва и връщане и на стадион "Спартак".