Феновете на Спартак Вн от "Синдикат 12" разкриха с писмо до медиите за скандален опит да бъде застроен варненският стадион "Спартак".

Предлагаме ви без редакторска намеса писмото на феновете на Спартак Вн:

"С решение на Общинския съвет на Варна през 2006-та беше създаден Спортен комплекс "Спартак" АД, с участието на фирма "Барет ауто" и Община Варна. Последната апортира в дружеството общински имоти, включително стадионите "Спартак" и "Локомотив".

Всичко това беше направено с цел, търговското дружество да развива дейност и да издържа финансово ПФК Спартак Варна. 
След като това не се случи, а футболния клуб беше фалиран, нямаше нищо по-логично от това, акционерното дружество да се закрие и 60-те декара терени да бъдат върнати на Община Варна.

Вместо това, мажоритарния пакет от акции беше прехвърлен на фирма "Инжстрой" през 2010-та година, а на мястото на унищожения ПФК Спартак се създаде нов клуб. По думите на общинския съветник Янко Станев на една от сесиите, с помощта на новия инвеститор, варненският отбор трябваше да бъде възроден и върнат "там където му е мястото" - т.е. в А ПФГ.
Нещо повече - един от шефовете на инфраструктурната фирма по това време обещаваше, че до 2014-та ще бъде построен нов и модерен стадион на мястото на стария.
Всички знаем какво последва през годините.

Но наглостта на собственика "Инжстрой" не спира до тук. На заседание на ОбС Варна на 10.05.2017, представителка на акционерите поиска от местния парламент да бъде дадена зелена светлина за инвестиционно проучване и бъдещо застрояване на общинските терени, независимо че търговското дружество продължава да съществува въпреки брутално нарушения обществен интерес", пишат феновете на Спартак Вн от "Синдикат 12".