Отборът на Спартак Варна излезе с протестна декларация във „Facebook“, като повод за това стана неприемвливото поведение на част от привържениците на градския съперник Черно море по време на двубоя между двата тима на ниво U17 и U15.

От Спартак твърдят, че въпросните фенове са нападнали съдията по време на мача, след което са удряли родители на деца, играещи за Спартак Варна.

Ето какво написаха от клуба:

Протестна декларация от ръководството на ФК „Спартак Варна“

Ние от ръководството на ФК Спартак Варна искаме да изразим своето дълбоко възмущение от поведението на „ултраси“ на ФК „Черно море“, по време на двубой между U17 и U15 на двата тима.

Въпросните фенове са нападнали съдията по време на мача, след което са удряли родители на деца, играещи за Спартак Варна. Двама са пострадалите родители.

„Ултраси“ да нападат родители на деца от школата на противников футболен клуб е изключително грозно и нецивилизовано действие. Осъждаме остро въпросната проява и ще направим всичко възможно виновниците да бъдат наказани с предвидените от закона средства. Подобни сцени уронват престижа на футбола като спорт, както и създават негативен образ на футболните фенове в България.

Случилото се е не просто недопустимо от морална гледна точка. То е изключително вредно най-вече за децата - бъдещи футболисти, които са били принудени да гледат подобни грозни сцени. Подобни преживявания могат да окажат изключително негативно влияние върху тяхното развитие.

Призоваваме компетентните органи да вземат всички необходими мерки!