Спартак Варна завърши 1:1 с Ротор Волгоград в първата контролна среща от подготвителния лагер в Турция. Мачът бе неофициален дебют за Росен Кирилов начело на тима.

На терена на Екодизайн футбол център край Анталия се получи равностойна проверка в добро темпо и не много голови възможности. Руменов на 2 пъти стреля близо до вратата през първата част – в 20-а мин от разстояние и в 39-а с глава след пас на Начев.

Руският тим стигна до попадение в 31-а мин когато далечен шут на Дмитри Прищепов рикушира в друг играч и влезе в противоположния ъгъл. Това бе единственият точен удар през първото полувреме.

И двата състава направиха доста промени за втората част. Третия в класирането на руската Втора лига Ротор започна малко по-активно. В 53-а мин вратарят Георгиев парира удар отблизо, а в 55-а Мухин стреля в гредата.

В 57-а мин соколите изравниха. Секунди след като влезе на терена новото попълнение Велислав Минков се разписа изведен отляво по диагонала след многоходова скоростна атака. В 77-а мин удар на Сабри бе блокиран, а малко след това опасен шут на Ивей Ромееш бе париран.

За 27.01 е предвидена контролна среща с Навбахор от Узбекистан.