От Спартак Варна се преклониха пред Николай Ишков, който почина тази нощ.Той е бивш президент на клуба в продължение на 10 години, които са едни от най-успешните в историята на отбора.
 
Ето какво написаха от клуба в официалния си сайт:
 
"ФК Спартак Варна изказва най-искрени съболезнования към близки, приятели, почитатели и съмишленици на Николай Ишков. Напусна ни най-дълго управлявалият ръководител в съвременната история на клуба. За 10 години, от 1994-а до 2004-а той действа така, че със Спартак да се съобразяват всички клубове в България, както и да спечели уважение зад граница. Десетилетието му начело на тима е едно от най-успешните в историята му и варненци постигат едни от най-големите си успехи. В този период Спартак пет пъти участва в европейския турнир УЕФА Интертото. 
 
Под ръководството му за първи път в историята на клуба се провежда много ефективна трансферна политика. И с негово участие БФС върна спечеленото трето място и несправедливо отнетите бронзови медали на отбора за сезон 1983/84 г. Ишков бе основна част от представителите на спартаковската общност, пред която през 2017-а тогавашният премиер Бойко Борисов официално потвърди, че стадион „Спартак“, с всички прилежащи територии, се връщат на клуба.
 
Николай Ишков бе личност с размах и стил. Той можеше да застане с всеки и срещу всеки за доброто на Спартак. Сбогом, президенте!“