Феновете на Спартак Варна твърдят, че клубът се съсипва заради частни интереси и настояват Общината да си върне базите. Вчера те протестираха пред Общината, играейки футбол на малки вратички.

Стадион Спартак в момента е собственост на Спортен клуб Спартак АД. В момента мажоритарен собственик е Инжстрой Холдинг, а миноритарен е Община Варна. Според феновете фирмата ползва имотите за комерсиални цели, а футболната база и отборът на Спартак са в окаяно състояние.

Две от клубните легенди на Спартак в лицето на Радостин Станев и Иво Георгиев коментираха ситуацията около клуба и съоръженията.

"Крайно време е да се вземе някакво решение, тъй като нещата излязоха извън контрол. Мисля, че протестите ще стават по-мащабни и всичко ще рефлектира върху Община Варна, крайно време е Общината да вземе решение в полза на Спартак Варна, има желание и на други агитки да се включат", коментира легендата на Спартак Варна Радостин Станев.

"Доколкото виждаме това е пълна разруха тук, Инжстрой не поддържа съоръжението, това е миникатастрофа, трябва да се вземат мерки", коментира Иво Георгиев.

"Базата се поддържаше до 2014 година от нашата фирма, след което беше предоставена на тогава действащия клуб Спартак 1918, договорът е дългосрочен, миналата година се появи нов Спартак 1918, старият изчезна, ние не знаем с кого да контактуваме, да се обединят и тогава да се говори", коментира представителят на Инжстрой Боян Колев.

"Настоявам фирма Инжстрой да напуснат съоръжението, молим господин Бойко Борисов да се намеси и да защити Спартак Варна, нещата могат за излязат извън контрол. Звънят ми хора, които искат да се намесят решително, за да се спаси Спартак Варна", каза Стефан Калиманов от фенклуба на Спартак Варна.

"Когато имат легитимен футболен клуб регистриран по закона можем да имаме някакви отношения, в момента има договор със Спартак Варна 1918", допълни Колев.