„Такава крачка, каквато направиха кметът и Общинският  съвет, такава помощ не сме имали от много дълго време. Надявам се с общи усилия да успеем да върнем Спартак на неговото място - в професионалния футбол. Приоритет ще ни бъде да си направим една продуктивна и качествена ДЮШ и след това да вървим нагоре без излишни фойерверки. Ще ни бъдат много премерени стъпките, без да се изхвърляме. Ще развиваме футбола в този велик клуб, който след 2 години ще стане на 100 години”, бяха първите думи на члена на УС на ФК Спартак Вн Атанас Атанасов-Орела, след взетото днес решение от Общинския съвет в полза на клуба.
„Не искам да коментирам хората, които се опитаха да ни пречат. Излишно е. Те с поведението си показаха какво им е нивото, каза още Орела като визираше председателя на Спартак 1918 Иван Петров.

Спартак Варна получи стадион Локомотив, Иван Петров кълне феновете

”Кога ще стъпим на стадион „Спартак” ли? Предстои да се свика Общо събрание на "Спортен комплекс "Варна", където трябва да се вземе решение да ни го предостави за безвъзмездно ползване. След това трябва да се сключи договор, което не зная колкко време ще отнеме. Това ще кажат юристите. Знаете стадион „Спартак” в какво състояние е. Ще трябват много средства и сили. Говорил съм и с феновете. И те ще помогнат. Ще направим всичко възможно и аз съм сигурен и убеден, че мачовете във "В" група ще ги играем на стадион „Спартак”. Вече очаквам да има инвеститотори, които вече в тази ситуация след решението на Общинския съвет  ще откликнат и ще помогнат на клуба. Нашата дейност е напълно прозрачна. Ние сме заявявали десетки пъти, че яви ли се човек, който има възможностите и стратегията за развитието на клуба, ще му дадем абсолютно всичко. Но трябва да има гаранции, че той има средствата и ресурсът да развива клуба. Ето ние и с кмета и с председателя на Общинския съвет си говорихме, че не трябва базата, която е общинска да се дава на лицето Х, което после.... знаете казусът ни какъв е, може да напусне, нищо не се прави, футболът загива....

Нито едно дете няма да бъде върнато от ДЮШ на "Спартак 1918" да тренира футбол. За техните треньори имаме малко по-различна статегия. Ще изискаме от БФС методист, който ще направи тестова програма, с която всеки един трябва да защити познанията си. Ако има нужния лиценз, вече ще преценим. Нито един треньор няма с лека ръка да бъде отхвърлен. Който покрие нужните критерии ще му бъде предложен договор за работа в клуба”, каза още Атанас Атанасов.