Първенецът на страната по плажен футбол МФК Спартак завърши на 19-то място от 57 участника в крайното класиране на приключилата преди два дни Шампионска лига, която се проведе в португалския град Назаре. 

Това е най-доброто постижение на роден представител в историята на турнира, а за първи път български тим завършва и с положителна голова разлика надпреварата, след като спартаковци постигнаха успех с 8:4 над Уест Дева (Румъния) и отстъпиха с 3:4 и 1:2 съответно на Сеферихисар (Турция) и Грифин (Украйна).

МФК Спартак може само да съжалява за пропусната възможност да попадне в топ 16 на турнира, след като и в двете загубени срещи бе много близо до успеха. Срещу турския първенец варненци поведоха с 3:0 и допуснаха пълен обрат в последната третина, а двубоят с украинския шампион също бе решен в заключителните минути, когато падна победното попадение за съперника на българите.

"Има много за какво да съжаляваме. Пропуснахме да направим нещо голямо, но от друга страна играта, която показахме, ме кара да смятам, че и това ще стане скоро. Работихме много няколко месеца за този турнир и се видя, че това е пътят. Играчите се постараха максимално, допуснахме грешки, но с работа знам, че ще ги изчистваме. Играхме като равен с равен с отбори, които и като развитие и като условия са далеч по-напред, но аз и всички в отбора сме още по-устремени да променим това. Двама играчи получиха тежки контузии, но се справихме и с това. Огромни благодарности на всички, които повярваха в нас и ни подкрепиха. Достойно защитихме това доверие и се надявам да продължим да се развиваме. Този успех е и заради Никола Терзиев - нашият съотборник, чийто живот бе погубен в катастрофа. Вярваме, че той ни помагаше от горе! По програма държавното първенство за нас трябва да започне на 5 август, но ние ще търсим други форми на изява, защото два месеца без състезания в активния период е нещо немислимо. Никой от комисията по плажен футбол не ни е търсил преди и след края на участието ни в Шампионската лига, нито да пожелае успех, нито да пита как сме се представили. Сега предстоят няколко дни за почивка, след което продължаваме да тренираме и работим по плана за сезона. Надявам се контузените ни играчи да се върнат максимално бързо в строя и заедно да преследваме следващите си цели!", коментира треньорът на тима Симеон Христов.