Футболистите на шампиона на страната по плажен футбол МФК Спартак (Варна) ще подновят тренировки след паузата заради пандемията от коронавирус, след като стана ясно, че вчера със заповед № РД-01-259/11.05.2020 г. на министъра на здравеопазването се „допуска упражняването на колективни спортове за аматьори на открито, без състезателен характер и без публика (в това число – футбол), с участието на до 10 човека, при спазване на противоепидемичните мерки, и без да се допуска използването на бани и съблекални“.

Първото занимание ще се проведе на малки групи до 10 човека и при спазване на всички необходими изисквания за безопасност. Играчите ще започнат с бегови упражнения под ръководството на кондиционен треньор. Следващата седмица в заниманията ще бъдат включени и упражнения с топка.

От МФК Спартак ще изчакат решението на БФС за провеждане на Държавното първенство по плажен футбол през 2020 година, след което ще направят окончателния план за подготовка на тима за турнирите през лятото. Както стана ясно по-рано през месеца, Шампионската лига, в която отборът трябва да участва в основния кръг от надпреварата, бе отложена за началото на месец септември.