Председателят на фенклуба на Спартак Варна Стефан Калимеров заяви, пред Дарик Варна, че морската ни столица заслужава да има местно дерби на голям стадион. Калимеров коментира и срещата при премиера Бойко Борисов по-рано тази седмица, на която бе обсъден казусът със стадиона на „соколите“.

„Премиерът Бойко Борисов запознат с това, което е ставало последните 4 месеца. Разузнали са кой е замесен, кои хора са участвали. Той се ангажира, че стадионът ще е върнат с всички прилежащи площи на общината и на същата сесия да се върне на клуба“, започна Калимеров.

„1 милион лева ще се отпусне за подобряване на инфраструктурата. Красен Кралев обясни, че стадионът е в ужасно състояние. След срещата с премиера Кралев ни покани в Министерството на спорта и ни обясни как ще се разпределят парите. Първо теренът на стадиона ще се ремонтира, след това може да се изгради трибуна, където е празното пространство, но трябва да се види от компетентните хора. Днес има среща, готви се общо събрание на футболния клуб и се подготвя влизане на футболните фенове и деятели, и хора които през годините се бориха за спасението на клуба“, коментира“, добави Калимеров.

„Не мога да си позволя да коментирам има ли интерес от страна на Кирил Домусчиев. Има начертан път, има стратегия, няма смисъл от спекулации. Искам да кажа, че бе насложено през годините, че едва ли не собствениците на Черно море пречат на Спартак, аз лично не вярвам, че това е истина. Това са големи бизнесмени, които имат интерес да има дерби във Варна пред 20-25 хиляди души. Варна заслужава дерби на голям стадион“, завърши Калимеров.