Един от известните фенове на Спартак Варна Тодор Стойков заяви пред Спортно шоу Гонг по Дарик радио, че се чувства удовлетворен от срещата, която бе проведена по-рано при премиера Бойко Борисов. На нея бе обсъден казусът със стадиона на „соконите“, а баскетболната легенда заяви, че е убеден, че с тази сбирка е поставено ново начало на варненския тим.

Стойков добави, че се надява феновете да могат да отбележат стогодишния юбилей на тима си, по подобен начин, като запалянковците на Левски през 2014-а.

„Цял живот съм бил привърженик на този отбор, не съм го крил, все пак съм от Варна. Удовлетворява ме случилото се на срещата днес. Мога само да благодаря на феновете, на спортния министър, на кмета на Варна, на премиера Бойко Борисов. Вече близо 12 години нашият стадион е пълна разруха. Надявам се стадионът да бъде върнат на общината и да се даде на отбора“, започна Тодор Стойков.

„Нашият отбор играе във В група. Мисля, че това е първата крачка и се надявам да направим 100-годишнина като тази на Левски. Това е клуб с големи традиции, хубаво е Варна да има два отбора. Дано след две-три години да коментирате мач на Левски със Спартак. Може би благодарение на журналистите и всички, които реагираха на тази кауза, се стигна до тази среща днес и се даде едно ново начало. Мисля, че бяхме искрени и чисти. Много сме се борили в годините, но вече чашата преля и стана нетърпимо и хората разбраха, че не може така се процедира с един отбор. Убеден съм, че нещата ще се решат бързо и футболният клуб ще тръгне нагоре“, продължи Стойков.

„Аз нямам информация за Георги Домусчиев да има интерес към тима, но знам, че има готови хора да помагат. Спартак никога не е бил сателит на никой и няма да бъде. Има фенска маса. Тя се събира и ще го покажем на 100-годишнината“.

„Може би на мен ми се иска да сме спокойни, но винаги ще има едно на ум. Убеден съм, че след днес ще започне новото начало на Спартак. Много е лесно да си фен на отбор, който е първи в А група, винаги съм бил фен на Спартак и не съм го крил, ние вярваме, и каквото и да се случи, ние сме фенове на този отбор и от днес само хубави неща чакат нашия отбор“.

„Разликата е, че във футбола има пари, а в баскетбола няма толкова. Ако го няма Лукойл, баскетболът ще стане като хандбала. Лукойл тегли баскетбола напред, ние се опитваме да помагаме на баскетбола. Има отбори, които ни побеждават. Левски има нужните амбиции след връщането на Тити Папазов. Баскетболът го има, малко са нещата, които останаха. Ние трябва да се борим децата ни да са в залите и стадионите“, завърши Тодор Стойков.