Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров - Херо коментира загубата на своя отбор от Пирин с 0:2 в последния кръг от сезона. Тимът от Варна изпадна, а наставникът на отбора сподели, че основният проблем на отбора е, че не успява да реализира своите положения.

"Видя се, че нямахме нужната настройка. Това беше един от нашите типични мачове. Доминирахме, създавахме голови положения, които пропускахме. Като има стандартни ситуации при нас, сигурно 70-80% допускаме голове. Пробвах с различни методи, но това не се промени", започна Херо.

"Видяхте и Борусия Дортмунд срещу Майнц. Точно в най-важния момент, когато трябваше да спечелят на всяка цена, не успяха. При нас е същата работа. Сигурен съм, че този състав, ако започне първенството отначало, ще се борим за местата от 6-о до 10-о", продължи специалистът.

"Моят ангажимент беше до края на първенството. Като стил и начин на игра до известна степен се получи. От резултатите не съм доволен. Имаше определени срещи, в които нямахме късмет, но най-важното е, че не успявахме да реализираме нашите положения", добави наставникът на Спартак Варна.

"Ако запазят състава, ще преминат като валяк в efbet Лига. Но трябва да не допускат същата грешка – да имат 1 точка в първите 10 кръга. Като влезнат, трябва да имат база и с 3-4 попадения да надграждат само. Трудно ми е да отговоря какво следва за мен. Не съм мислил. Работи ми се още, не съм първа младост, но смятам, че с опит и рутина мога да бъда полезен", завърши Димитър Димитров.