Хебър Пазарджик посреща един от новаците в елита Спартак Варна в двубой от първия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Георги Бенковски“ стартира в 19:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка минута по минута.

Днешният мач се явява като официален дебют за треньорите на двата тима – Веселин Великов и Александър Томаш. Двамата наставници имат дълга история, като познанството им датира повече от 30 години, когато играят заедно в младежкия национален отбор. Сега, обаче, място за сантименти няма и всеки ще иска да се докаже и да се бори за победата.

Миналата седмица ръководството на Хебър картотекира 21 състезатели. 7 са чужденците в състава, а юношите на клуба са 3. Душан Вукович чака още своята виза и щом я получи, ще бъде картотекиран. 11 са играчите, които са останали от миналия сезон в тима, като 11 са и новите в състава.

„Гробарите“ бяха напуснати от сериозен брой футболисти, но в Пазарджик се надяват и този сезон да успеят за запазят мястото си в елита. Най-важното нещо от лятото е, че клубът изглежда по-финансово стабилен и бъдещето му не е чак толкова черно, каквото изглеждаше и каквото се предполагаше, че ще бъде.

С група от 26 играчи започва сезонът Спартак Варна. Новите попълнения до този момент са вратарят Мартин Величков, хърватският бранител Франьо Пърце, десният бек Радослав Димитров и полузащитниците Антонио Вутов, хърватинът Кристиан Илич, словакът Филип Лесняк и Бернардо Коуто от Португалия. В тима разчитат и на голям брой от своите юноши, които са основата на втория отбор, като част от тях вече имат професионални договори. Единственият трайно контузен в състава на Томаш е халфът Даниел Начев.

Във Варна имат доста сериозни амбиции, но проектът на „соколите“ е дългосрочен и тепърва ще става ясен игровият облик на тима.


19:00 часа | ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК – СПАРТАК ВАРНА

efbet Лига, първи кръг

Главен съдия: Християна Гутева, град София

Стадион: „Георги Бенковски“, град Пазарджик


Вероятни състави на двата отбора:

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (4-2-3-1): Петър Дебърлиев – Енцо Жоел Билал Ел Фатахи, Радослав Терзиев, Мартин Михайлов, Николай Николаев – Олексий Збун, Уилиям Фонке – Атанас Кабов, Шейх Диаманка, Георги Търтов – Калоян Кръстев

Старши треньор: Веселин Великов

СПАРТАК ВАРНА (4-2-3-1): Мартин Величков – Виктор Митев, Ангел Грънчов, Франьо Пърце, Радослав Димитров – Кристиан Илич, Филип Лесняк – Берна, Антонио Вутов, Ромееш Ивей – Ахмед Ахмедов

Старши треньор: Александър Томаш

подкрепя българския спорт