Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров – Херо бе доволен след края на контролата срещу ФК Минай (Украйна), в която “соколите” завършиха реми – 0:0. Според него отборът показва наченки на стил, който той търси и се надява с екипа си да успеят да задържат Спартак сред най-добрите отбори у нас.

„Мисля, че през първото полувреме показаха надграждане в тактическо отношение. Смятам, че нашият отбор беше доминантния. Лошото е, че не успяхме да реализираме доста от положенията, които имахме. През второто полувреме сякаш ритъмът ни се наруши със смените, които извършихме. Смятам, че има наченки на изграждане на някакъв стил в играта. Дано в бъдеще да се запазим от контузии и да можем да налагаме този стил в мачовете от първенството.

Какво мога да кажа за Лудогорец – хегемонът в последните 12г. Тежък и труден мач, после предстоят мачове с директни противници и отбори, с които ще се борим за оцеляването. Така че, следя абсолютно всичко, което се случва в българския футбол.

Аз ако не бях оптимист, нямаше да се захвана. Знам, че ще е много трудно, виждате с колко точки сме изостанали от другите отбори, но ще направя всичко възможно, заедно с моя екип да  работим максимално, за да свършим нужната работа“, заяви Димитър Димитров. /БТА