Димитър Димитров бе официално представен като наставник на Спартак Варна. Президентите на „соколите“ – Павлин Николов и Асен Миланов, заявиха, че Херо ще има цялата спортно-техническа власт в клуба. Опитният специалист намекна за сериозна кадрова чистка, тъй като с настоящите футболисти трудно ще се постигне целта – оставане в елита.

„Ще ни трябва доста сериозна селекция. Тя не може да стане в един трансферен прозорец. Съобразявам се с финансовата политика на клуба. Ще ни трябва доста сериозна селекция, за да повишим нивото и класата. Най-вече липсва качествената селекция на Спартак. Трябват му футболисти в почти всички позиции. Това, което играеше досега, от идването на Киселичков, го преценявам като правилно. Разчитам Спартак да играе много по-различен, много по-офанзивен футбол.

„Предполагам, че всеки треньор предпочита да работи с български футболисти. Друг е въпросът дали ги има. Ще има и от вътрешния, и от външния пазар. Имам пръст в селекцията досега. Това беше съвсем нормално. Имах морален ангажимент да помагам от август. Искам на 100 процента да е сигурно ново попълнение, за да го кажа“.

startphoto.bg
15 снимки

„Стъпка по стъпка да вървим. Основното е да останем в групата. В момента сме на 7 точки от спасението. Няма да е лесно. Конкурентите също се подсилват. Нашият отбор ще бъде доста различен от това, което е в момента. Ще има ново лице“.

„Виждам добри неща, направени по базата. Направено е доста добро нещо. Където съм работил, винаги съм имал цялата власт. Където не е било така, аз съм си тръгвал. Събираме се на 4-и. До 18-и ще сме тук. След това ще имаме две седмици в Анталия с четири контроли. Връщаме се и се готвим за първия шампионатен мач“.

„Ще се съобразявам с това какво ще вземем, за да преценим за освободените. Ще търсим хора във всички позиции. Ще бъде изключително трудно и тежко със сегашната селекция. В тези 6 месеца едва ли ще се дава път на младите. Трябват ни максимално готови за този период футболисти, за да свършим основната цел – да се спасим“.

„Мисля, че не е имало да поема отбор на последно място. Ако съм сметнал, че шансовете за спасение са нулеви, нямаше да дойда, защото не искам да лъжа хората“, заяви Херо.