Отборът на Спартак Варна и Пирин Благоевград не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в първи мач от петъчната програма на третия кръг в efbet Лига. Китан Василев даде аванс на благоевградчани още в 6-а минута. Попадение на Преслав Йорданов беше отменен от ВАР в 50-а минута заради нарушение. Юношата на Лудогорец Георги Бабалиев успя да изравни в 87-а минута, за да оформи крайния резултат във Варна. 

14 снимки

Гостите започнаха уверено и им отне само 6 минути, за да открият резултата. След дълго странично хвърляне от страна на Александър Дюлгеров, Китан Василев беше забравен на задната греда, където изпревари Никола Борисов, за да вкара с глава за 1:0.

Активните действия на гостите продължиха и в 13-та минута резултатът можеше да бъде удвоен. След извеждащ пас към Китан Василев той овладя и се опита да стреля от малък ъгъл, но защитник изби от гол линията, преди да успее Преслав Йорданов да вкара в опразнената врата. 

Девет минути по-късно дойде и първото голямо положение за състава на Спартак Варна. След отнета топка високо по терена Мартин Тошев получи чудесно центриране отляво, но акробатичният му удар мина малко над вратата на Янко Георгиев. 

Последваха по-силни минути за домакините, в които Янчо Ангелов на два пъти пробва да стреля отдалеч, но неточно. В 42-а минута дойде нов голям пропуск за "соколите". След центриране отляво и разбъркване пред вратата на Пирин, Никола Борисов се оказа напълно непокрит на точката на дузпата, но не успя да нанесе стабилен удар с глава. 

Пет минути след рестарта на мача "орлетата" бяха попарени от ВАР. След прекрасен индивидуален рейт на Китан Василев, той намери Преслав Йорданов, който отбеляза. След преразглеждане от ВАР обаче се оказа, че стрелецът е изблъскал защитника на домакините Никола Борисов, заради което беше отсъден фаул. 

В 68-а минута Красимир Станоев също отбеляза, но в последствие се оказа, че е бил в положение на засада и попадението също беше отменено. 

 

В 87-а минута, все пак, домакините успяха да стигнат до бленувания изравнителен гол. След центриране от десния фланг на Мехмед Сабри, който също е юноша на Лудогорец, Георги Бабалиев успя да изпревари Николай Бодуров, за да изравни за 1:1. 

 

Спартак Варна - Пирин 1:1

0:1 - Китан Василев (6)

1:1 - Георги Бабалиев (87)

Съставите на двата отбора:

Спартак Варна: Дичевски, Будинов, Борисов, Иблям, Боев, Черненко, Илиев, Андреев, Митев, Мартинс, Тошев

Пирин: Георгиев, Дюлгеров, Бодуров, Занев, Хубчев, Станоев, Янчев, Такахаши, А. Йорданов, Василев, П. Йорданов