Левски приема Спартак Варна в мач от втория кръг в efbet Лига. Днешната среща е с начален час 21:00 и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно.
Двата отбора имат историческо съперничество помежду си, но не са се срещали от 2009 г., когато "сините" спечелиха с 5:0. 
Левски започна шампионата с неочаквано поражение 0:1 от ЦСКА 1948. Това беше шеста загуба за Мъри Стоилов след завръщането му на "Герена и едва втора от началото на 2022 г.  
 
В дните преди двубоя варненци се подсилиха с опитния нападател Мартин Тошев, който през миналия сезон игра за ЦСКА 1948. До последно "соколите" ще се надяват Моура и Ивеш Ромей да получат работни визи и да могат да играят на "Герена".
 
Основна фигура в състава на Спартак Варна този сезон ще бъде Божидар Васев, който пази отлични спомени от последния си мач на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов". През 2020 г.  с екипа на Царско село той вкара единствения гол за победата над Левски.
 
"Няма лесни мачове, отиваме на "Герена" с амбицията да се представим добре. Приятно е да вкараш на Герена, не го крия, но по-важното е моят отбор да спечели", заяви Васев, който дойде във Варна от Миньор Перник.
 
Левски също направи трансфер през седмицата, привличайки бившия футболист на Царско село Жереми Петрис. Въпреки че направи едва две тренировки със "сините", много е вероятно той да излезе титулар тази вечер.  Със сигурност Цунами и Ивелин Попов пропускат мача заради контузии.