Новините около Спартак Варна след официалното представяне на Димитър Димитров - Херо като нов наставник на варненци не спират. В клуба е назначен нов спортен директор. Това е треньорът по плажен футбол на МФК Спартак Симеон Христов. Той започна да гравитира около "соколите" веднага след завръщането на тима в елита, но до този момент не заемаше официална длъжност на "Коритото".

Симеон Христов е познат като доста колоритна личност във Варна, става ясно от проверка в ГУГЪЛ. През годините той се е занимавал с различни видове спорт, но за първи път се сблъсква с професионалния футбол от тази година. Преди да получи поста в Спартак слухове го свързваха с един от собствениците на клуба Асен Миланов, на който е давал съвети по спортно-техническата част. Бивш състезател по спортно ориентиране, бил е играч и треньор на отбор във футзала, като все още се води наставник на тима по плажен футбол, носещ името на "соколите". Последно време е ходил делегат по мачове на подрастващите. 

Като спортен директор Симеон Христов ще движи и медийната политика в Спартак, като ще има и организационни функции покрай отбора.