Президентът на Спартак Варна - Павлин Николов, говори на пресконференцията, след като официално представи новия старши треньор на тима Кириакос Георгиу. Той заменя на поста Александър Томаш, поел в посока ЦСКА.

„През тези 4 години всички мои действия са били в името на Спартак и съм го доказал с действията си и смятам, че този нестандартен ход ще допринесе за израстването на нашия отбор. Кириакос през цялото време бе плътно с Александър Томаш и при селекция, и при тактика, и при начин на игра. Това негово добро сътрудничество с Кириакос той ми го е заявявал неколкократно преди на напусне. Във вторник ми каза, че напуска и отива в ЦСКА, аз го разбирам, защото това е детската му мечта. Когато го питах „Оставаш ли?“, той отговори: „Не, ти имаш Кириакос. Ние сме работили плътно и нещата, които сме постигнали, са правени съвместно и той ще свърши работа“. Затова аз не мога да взема друг треньор и да кажа: „Айде, давай, ти си!“. Започнахме добре благодарение на него от самото начало. Убеден съм, че вземам правилното решение, нестандартно е, но ние показахме, че играем нестандартен и модерен футбол, който носи успехи и резултатите го показват“, започна Николов.

Снимки: Startphoto.bg
11 снимки

„Най-добрият съдник е времето, гласувал съм пълно доверие на Кириакос, искам да помоля феновете и привържениците на Спартак, ако действително са истински такива, да му гласуват и те доверие. Анализирал съм го. Над 10 имена имаше в България, на които сме се обаждали, но те не изповядват стила, който аз искам. Искам да се играе красив и офанзивен футбол. Казах на Томаш, че искам красив и офанзивен футбол, който обаче и да носи точки. Сега искам същото от Кириакос. Разбира се, срещу Славия не успяхме да го постигнем, но тогава имаше и други фактори, а и момчетата не играха своя футбол, както през останалите 6 кръга. Гласувам му пълно доверие. Левон Апкарян ще бъде помощник. Той е човек, който има опит, човек, който иска да работи, и съм убеден, че нещата ще станат. Това го правя за Спартак, не заради мен. Заради Спартак и цялата общност на Спартак, това е единственият правилен ход. Селекцията и стратегиите, правени от този човек заедно с Томаш. Срещу Левски играхме без треньор, когато Кириакос беше изцяло консултант на Иван Цветанов и играхме добър футбол срещу Левски. Сигурно ще разочарован някого, но го правя в интерес на Спартак. Никога не сме били в такова състояние да показваме силна игра срещу силни отбори.“, каза още босът на „соколите“.

„Въпреки че програмата беше трудна, имаме 14 точки след първите 7 кръга. Доволен съм от резултатите, от красивата игра и съм казал на него – дори да паднем, да паднем мъжки, да се види, че се борим и си оставяме сърцата на терена. В мача срещу Левски тези момчета, които бяха останали сирачета, показаха футбол. В интерес на истината, резултатът бе хикс“, допълни Николов.

подкрепя българския спорт