Спартак Варна посреща Славия в мач от първия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 18:30 часа и ще бъде педавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя. 
 
Варненци се завръщат в елита след 13 години чакане и са амбицирани да го направят с победа. По време на подготовката в Банско двата отбора изиграха контрола, която бе спечелена от "соколите" с 2:1. Головете вкараха новите попълнения Ромей Ивеш и Божидар Васев. За "белите" се разписа Ахмед Ахмедов, който бе взет от ЦСКА. 
 
Спартак направи мащабна селекция, привличайки 10 нови играчи, но от клуба заявиха, че преговарят с още футболисти. Проблем пред "соколите" е проваленият трансфер на централен нападател от чужбина и сега раководството трескаво се оглежда за нов вариант.
 
"За мен е чест да съм начело на отбор като Спартак Варна. Благодаря на всички, които имат доверие в мен. Няма да ги разочароваме и се надявам да зарадваме феновете още в първия мач със Славия", заяви треньорът на тима Васил Петров. Поради липса на лиценз УЕФА Про като наставник на Спартак обаче ще бъде записан Георги Иванов - Геша. 
 
 
Капитанът на варненци Янчо Андреев се надява Спартак да се превърне в приятната изненада на първенството. 
"Горд съм да съм капитан на този отбор. Обстановката при нас е страхотна и очакваме старта на първенството с нетърпение. Вярвам, че можем да сме приятната изнанеда този сезон. Отличен колектив сме, приемаме добре всеки нов играч, независимо дали е българин или чужденец", заяви Андреев.
 
Славия пристигна край морето с всички нови попълнения - Константин Чешмеджиев, Галин Иванов и Ахмед Ахмедов. Единственият отсъстващ е Емил Стоев.