Собственикът на Спартак Варна – Павлин Николов, сподели мнението си за последните събития в клуба. Бизнесменът застана пред камерата на DIEMA SPORT преди началото на сблъсъка с Левски във Варна.

Само преди няколко дни вече бившият наставник на тима Александър Томаш взе решение да напусне отбора и да приеме офертата на ЦСКА. Заедно със специалиста от Спартак си тръгна и неговият щаб.

„Действително най-важното за Спартак са хората, публиката. Това ми даде мотивация, лека по лека, стъпка по стъпка… Вече съм влязъл достатъчно сериозно в тази материя и смятам, че ще продължа и занапред”, коментира Николов.

„Искам да видя един хубав, красив футбол. Това, което се случи, не искам да обиждам никого, но не е спортсменско, не е професионално. Както отстрана на треньорския екип, така и от страна на ЦСКА. Така или иначе, всеки си поема по своя път. Искам да им пожелая успех, макар че след такива постъпки, едва ли съдбата ще бъде на тяхна страна. В крайна сметка онзи горе гледа, пожелавам им успех”, каза още той. 

„Футболът е феърплей и не трябва да се действа така, както направиха от ЦСКА. Вярвам в момчетата, те са добре мотивирани. Разговарях в четвъртък с тях, смятам, че днес ще дадат всичко от себе си. Смятам, че имаме добър колектив. Тези резки смени от днес за утре не са окей, но смятам, че имат морал. Действително Иван Цветанов е временен треньор, той знае това. Искам да му благодаря, че веднага пое тази функция. Така или иначе работим по въпроса, най-късно в понеделник, вторник, сряда, имаме варианти всякакви. До два-три дни ще стане ясно кой ще бъде новият ни наставник. Селекцията е готова на 80-90%”, допълни Павлин Николов.

подкрепя българския спорт