Отборът на Спартак Варна посреща тима на Пирин Благоевград във втори мач от петъчната програма на третия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Спартак“ стартира в 18:30 часа и ще може да го проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка.

„Соколите“, които търсят първия си гол след завръщането в елита, имаха доста тежка програма в първите два кръга и логично и резултатите им не са особено добри. Те първо загубиха у дома от Славия (0:1), а след това претърпяха и тежко поражение от Левски в София (0:5). Сега обаче в клуба се надяват да преодолеят първоначалния шок и да погледнат по-смело към победите срещу отбор то техния калибър.

Благоевградчани също не направиха най-добрия старт в първите два кръга. Те започнаха с поражение с 1:2 в гостуването на Локомотив Пловдив. След това „орлетата“ приеха ЦСКА 1948 и успяха да измъкнат равенство 1:1. Те също ще се надяват да запишат първа победа.

Последната среща между тези два отбора бе от сезон 2019/2020 във Втора лига. Тогава мачът в Благоевград завърши при резултат 2:2. Ответната среща не се игра, тъй като първенството бе прекратено заради пандемията от коронавирус, която се разрази точно по това време.

Иначе статистиката показва, че Пирин има леко предимство в досегашните сблъсъци със Спартак. „Орлетата“ са с 14 победи и 10 загуби, като 8 мача са завършили наравно.

В състава на домакините за този мач ще липсват контузените Васев, Начев и Димитров. Гостите пък пристигат във Варна без нападателя Станислав Костов, който също е в лазарета заради травма.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


18:30 часа | СПАРТАК ВАРНА – ПИРИН БЛАГОЕВГРАД

efbet Лига, 3-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

СПАРТАК ВАРНА: Дичевски, Будинов, Борисов, Иблям, Луго, Черненко, Илиев, Андреев, Бабалиев, Мартинс, Тошев

Старши треньор: Васил Петров

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД: Георгиев, Дюлгеров, Бодуров, Занев, Хубчев, Станоев, Янчев, Такахаши, А. Йорданов, Василев, П. Йорданов

Старши треньор: Красимир Петров


Главен съдия: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „Спартак“, град Варна


Начало: 18:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT