Спартак Варна отбеляза своята 106-та годишнина с благодарност към всички хора, които през годините са помагали на клуба да върви напред и да се развива. „Соколите“ са сред най-старите и популярни клубове в България, като е печелил веднъж Купата на България – през сезон 1932 г., а през 1931 и 1933 г. е вицешампион на страната.
 
Спартак Варна е на 10-о място сред отборите с най-много сезони, прекарани в елита на българския футбол – 43, като тимът се завърна в най-високото ниво на футбола ни през този сезон.
 
Тимът от морската ни столица е първият български клуб, играл в КНК, което се случва през 1961 г. и вторият след ЦСКА, представял България в евротурнирите като цяло.
 
От клуба обявиха и изненада за феновете - всеки, който закупи билет за мача с Левски, ще може да влезе с него и на варненското дерби с Черно море.
 
Ето какво написаха в официалната страница на клуба във Фейсбук:
 
"Честит 106-ти рожден ден, Спартак Варна!
 
Днес отбелязваме 106 години от създаването на нашия клуб! От 1918 година до днес, Спартак Варна е символ на традиции, страст и несломим спортен дух.
Благодарим на всички, които през годините са били част от тази забележителна история. Заедно ще продължим да градим бъдещето на Спартак с гордост и устрем, защото нашето място е на върха.
 
Винаги верни!
 
По случай 106-ата годишнина нa Спартак Варна, имаме специална изненада за всички вас, нашите верни фенове!
Всеки, който закупи билет за предстоящия сблъсък с Левски, ще получи ЗЛАТНА ВЪЗМОЖНОСТ да присъства БЕЗПЛАТНО на следващия мач срещу Черно море!
 
Пазете своя билет!
 
Това не е просто мач, а два грандиозни повода да покажем колко по-силни сме заедно! Сега е моментът да го докажем!
Не пропускайте шанса да бъдете част от тези два двубоя, които ще останат в историята! Нека заедно изпълним стадиона и отпразнуваме тази велика годишнина със страст, емоция и непоколебима подкрепа!
 
Заедно сме непобедими! Всички на стадиона!"
 
 

подкрепя българския спорт