Спартак (Варна) вече има нов силен човек в управата на клуба, но под покритие, в лицето на Симеон Христов, научи Gong.bg. Назначението не е обявено официално от спартаклии, за да се избегне конфликт на интереси, тъй като Христов ходи като дежурен делегат на мачове на деца и юноши в зоналните първенства. Симеон Христов обаче вече изпълнява задълженията си на нов ръководител на „соколите“ и дори е оторизиран от двамата съсобственици на Спартак да влиза в съблекалнята преди мач и да обявява премиите.

Христов е известен във Варна с работата си във футзала и плажния футбол, които се доближават до футбола. Вероятно тази работа му е позволила да натрупа и футболни знания, които пък му дадоха възможност да стане футболен съветник на един от шефовете на „соколите“ Асен Миланов, когато той бе избран за председател на Управителния съвет на ФК Спартак в началото на 2020 година.

Любопитно е, че като треньор на държавния шампион по плажен футбол Спартак Симеон Христов бе един от най-големите критици на Борислав Михайлов, но въпреки това продължава да получава пари от БФС, в качеството му на делегат на мачове на подрастващи. Христов беше и треньор на националния отбор по плажен футбол.

 Снимка: Bulgaria beach soccer