Наставникът на Спартак Варна - Александър Томаш, говори пред клубния сайт преди визитата на "соколите" на Ботев Пловдив в събота вечерта. Срещата е от 21,15 часа и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT. Сайтът Gong.bg, както винаги, ще предложи на своите читатели текст и богато мултимедийно отразяване.

 

„Това, което искам да изградя, ще подобри индивидуалните качества на футболистите, ще бъде приятен за окото футбол, но това е процес и сме далеко от него, така че аз като съм го говорил това нещо, не казвам, че от днес за утре ще стане. Далеко сме, но момчетата се стараят и опитват“, започна Томаш.

„Вижте, аз смятам че футболистите са професионалисти. Моята задача е да ги държа здраво стъпили на земята. Мотивацията е строго индивидуална, но мисля, че успявам. Вече това са похвати, които няма да разкрия. Това е вътре в съблекалнята, но в крайна сметка разчитам страшно много на тяхната самодисциплина“, продължи той.

„Знам срещу какъв отбор играем, знам техните традиции, така че аз съм наясно с нашия отбор, но съм казал, аз искам да променя манталитета. Във всеки един мач, независимо срещу кой, трябва да излезем с нагласата за победа. Вече как, по какъв начин, средствата и методите, това е на тренировъчното игрище“, добави Томаш.

„Трябва да ги претренираме нещата, за да могат да се получат по време на мача. На моменти има неща, които ми харесват, на момент сме далеко от това, което виждам, но пак казвам, аз не мога да се оплача от футболистите, всеки се старае в тренировъчния процес“, сподели старши треньорът на Спартак Варна.

„Видяхте разликата в отношението, манталитета, сравнение с начина на игра със Славия и тук вкъщи с Арда. Много е важно да видя точно това, да има промяна, лека-полека, стъпка по стъпка, във всеки един мач, независимо срещу кой играем. Да, ние може да загубим, но да го направим като отбор, да го направим като семейство“, завърши Александър Томаш.

подкрепя българския спорт