Спартак Варна трябваше да чака до 12-ия кръг преди да стигне до първата си точка далеч от своя стадион. Преди двубоя със Септември София „соколите“ инкасираха пет последователни поражения при визити. Нещо повече, варненци се разписаха само три пъти, а загубите от Левски и Лудогорец с по 0:5 допринесоха за допуснатите общо 17 попадения. Но при шестия опит Спартак Варна успя.

На Националния стадион „Васил Левски“ Спартак страда много, но накрая спечели своята първа точка като гост.

Основният виновник за първата точка на Спаратк е Виктор Митев. Инеговото красиво попадение, което спечели закономерно класацията „Гол на кръга“ на DIEMA SPORT и Gong.bg.

“Обичам да стрелям отдалеч. Не го правя често, но когато го правя, за мое щастие се получава“, сподели футболистът, който реализира дебютния си гол за елита на България.

„Може би негативните резултати ни влияят, проблемът ни е изцяло в главите. Има много мачове, в които се представяме много добре и ги губим по нелеп начин. Всичко е в главата, трябва да седнем и да си го решим този проблем. Като цяло, на терена горе-долу се получават нещата, но допускаме нелепи голове, което на моменти казват, че е липса на класа, но аз смятам, че е чисто психологически“, сподели Виктор Митев.

След като Тодор Киселичков застана начело на Спартак, „соколите“ постигнаха първата си победа. И записаха първата точка като гост. А промяната в емоцията сред футболистите е ясно доловима.

„Има го момента на новия треньор, има я емоцията, просто това трябваше да е отначало, а не да чакаме толкова много мачове. Да се променят толкова много неща. Феновете не трябваше да чакат до 10-ия кръг, за да започнат да се радват на отбора. Извинявам им се, трябваше да стане по-рано това нещо“, добави още футболистът на Спартак Варна.

Виктор Митев е уверен, че тимът му ще бъде добре подготвен за предстоящия двубой. Спартак Вн се изправя срещу Локомотив Пд в мача от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата е в понеделник, 10 октомври, от 16.00 часа по DIEMA SPORT.