Пореден скандал с футболни фенове разтърси обществеността във Варна. Привърженици на Спартак са пребили сина на бившия футболист на Черно море Пламен Тимнев. Случката се е разиграла в кв. „Левски“ около 9 часа снощи.

Никола Тимнев, който е футболист в школата на Черно море, разказа пред Vsport.bg за инцидента. „Бяха четирима с черни фланелки с надпис „1918“ и с маски. Виждаха им се само очите. Хванаха ме в градинката в близост до бар „Мокатини“ на ул.“Мир“. Започнаха да ме обиждат, а в един момент ме ритнаха три пъти в корема, а когато паднах на земята получих удар в лицето. Текна ми кръв, след което ме оставиха и аз избягах“, каза роденият през 2009 година талант на „моряците“.

Бащата на Никола – Пламен Тимнев, който е треньор в частна футболна школа в града, отказа да коментира случилото се, но сподели, че ще обмислят да подадат жалба в полицията.

Припомняме, че в края на миналата година момче от школата на Спартак Варна беше нападнато на път за тренировка от фен на Черно море с метална бухалка, който го принудил да съблече екипа на „соколите“ и му го взел. За щастие обаче тогава не е имало физически сблъсък, като 13-годишният спортист се е разминал само с уплаха.

Само преди няколко дни от Спартак Варна пък се оплакаха за нарязали винили и рекламни пана на стадион “Спартак“, по протежението на бул. “Васил Левски” и ул. “Отец Паисий”.