Изказване на старши треньора на Спартак 1918 (Варна) Тодор Киселичков след успеха с 1:0 след продължения в осминафиналната среща от турнира за Купата на България между срещу гостуващия третодивизионен Чавдар Етрополе:

"Преди да кажа каквото и да е за мача, искам да поздравя отбора на Чавдар Етрополе за това, че успя да достигне до този етап на турнира и то с игра бойка, дисциплинирана и дръзка, която показа и днес, явно е било заслужено. Поздравявам ги и им пожелавам успех в техните начинания, които преследват. Според мен победата беше заслужена. Действително имаше едно положение пред нашата врата през първото полувреме, което беше критично. Като цяло обаче доста владеехме топката, опитвахме се да създаваме положения, имахме и доста ситуации, в които можеше да вкараме гол - къде техника, къде не добро отиграване, не успяхме. Беше важно днес да елиминираме отбора на Чавдар и ние успяхме, без значение по какъв начин е – дали е в редовните 90 минути или с продължения. Важното е, че продължаваме напред. Опитахме се да дадем някакви позитивизми през Купата и да останем в играта и през пролетта, но няма да се откажем от нито един мач, който предстои пред нашия отбор. Ще се борим да оставаме в първенството,  защото там е изключително важно. Трябва да избегнем ситуацията, в която се намираме и да подобрим позицията си в класирането. Важното е да се направи добра подготовка, да успеем да стабилизираме отбора и да опитаме да вървим напред".

"Дано през първата част да не е било подценяване, защото цяла седмица говорихме за това нещо. Според мен не беше подценяване, а просто мачът ни тръгна по този начин. Още първата минута имахме ситуация, която, ако бяхме вкарали, може би щяхме да си говорим други неща. Според мен нямаше подценяване, просто не успяхме да вкараме гол.“

"За селекция – все още няма нищо конкретно, въпреки че по медиите излизат хиляди неща – кой си тръгва, кой идва, панамци, шведи, бразилци, естонци… Няма нищо такова. До момента нямаме нито един привлечен футболист, нито пък има някой освободен. Естествено селекцията е процес, който ще дойде през зимния трансферен прозорец. Имаме планове за зимната подготовка, но още нищо не е ясно".