Време е за същинската развръзка в турнира за Купата на България. В ранния следобед в сряда един от големите фаворити за отличието Левски ще гостува на втородивизионния Спартак Варна за място на 1/8-финалите в надпреварата. 

Този мач започва от 16:00 часа и ще можете да го гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим всичко най-интересно минута по минута на GONG.BG. 

Тези два съперника изиграха множество люти битки, докато "соколите" все още се подвизаваха в елита. Гостуването на "сините" на този съперник винаги беше обвито в неизвестност и ставаха множество зрелищни битки. Постепенно обаче спартаклии се свлякоха надолу във футболната пирамида и единствените шансове да си припомним за съперничеството им със столичния гранд останаха за Купата. 

Само преди пет години двата тима отново се срещнаха на това стъпало в надпреварата. Тогава обаче Левски победи с любимия резултат на феновете си - 7:1, а дебютните си голове за клуба отбеляза голобрадия тогава юноша Божидар Краев. Той се отличи дори с хеттрик. 

Сега двата тима ще се срещнат в Балчик. Там гостите от София ще излязат с доста попроменен състав, за да може наставникът Петър Хубчев да даде почивка на основните футболисти, които изнасят тежестта на сезона до момента. 

Очаква се на терена да видим играчи като Ники Михайлов, за когото това ще е дебют през сезона, Ивайло Найденов, Мартин Петков, Насиру Мохамед, Дени Алар, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Илия Юруков и др. Доста от звездите на "сините" дори не попаднаха в групата. 

Колкото до варненци, те започнаха трагично сезона с пет поредни загуби, но откакто ги пое Неделчо Матушев, в четири мача записаха две победи и две равенства и показаха, че могат да играят приятен футбол. Сега със сигурност ще скочат на Левски, а заканите дойдоха от бившия играч на "сините", който сега е капитан на "соколите" - Боян Илиев. 

Дали ще има някаква фрапантна изненада, или Левски ще успее безпроблемно да прескочи първото си препятствие за Купата на България, ще разберем в късния следобед на днешния ден. Едно обаче е сигурно - зрелището е гарантирано.