Привържениците на Спартак Варна излязоха с позиция относно мнението на ръководството за треньорския щаб. Босовете на клуба защитниха играчите и наставника Кириакос Георгиу преди няколко дни.

Прилагаме декларация, публикувана от привържениците на феновете на Спартак във Facebook:

"Искаме да изразим разочарованието си от позицията изказана по-рано от председателя на Спартак Варна. За пореден път се поставя силна разделителна линия между фенове и ръководство. Иначе отправяме адмирации, че г-н Миланов най-после се реши да запознае синьо-бялата общественост относно това, което той и екипът му са свършили от Март месец до този момент. Това ни навява на мисълта, че поне в някакъв аспект, вече се прави разлика между управлението на заведение и това на футболен клуб с обществена значимост, какъвто е любимият ни Спартак Варна. Все пак сме изненадани от обидните квалификации, които господин Миланов използва, както и че се налага да комуникираме чрез позиции в медиите, а не очи в очи, което намираме за по-достойно. За съжаление, това е пореден удар върху имиджа на клуба, който и без това често пропада в последните месеци, със специалното съдействие на старши треньора на мъжкия отбор и неконтролируемите му действия.

Желаем да припомним на г-н Миланов, че той не е мажоритарен собственик, а на него му е гласувано доверие от Общото събрание – върховен орган на клуба, който е съставен от същите „шепа хора с болни амбиции“ и други привърженици на клуба. Това са хората, които в последните десетилетия са посветили живота си на Спартак Варна. Не само подкрепяйки отбора на трибуните, но и борейки се за неговото спасяване, при това успешно. Оставаме категорични в позицията си относно „треньора“ Кириакос Георгиу. И никой не може да ни отнеме правото да изразяваме свободно мнението си, особено когато става дума за човек, който за кратко време успя да нанесе няколко удара върху имиджа на любимия ни клуб.

Ще посъветваме г-н Миланов да си припомни, че управлението на футболен клуб се отличава от това на частна фирма. Това е много повече от бизнес, защото става въпрос за обществена организация със сто годишна история и висок обществен интерес. Понякога в името на доброто на клуба и неговото успешно развитие, е хубаво да се вслушвате в гласа на трибуните. Понякога, разбира се, не винаги. Всяко наше действие е продиктувано единствено и само от любовта ни към Спартак и желанието ни отборът да се върне там, където заслужава. Със същите тези "болни амбиции" на така наречената "шепа фенове" лансира и подсигури места в УС на Спартак Варна на г-н Миланов и екипът му. А сега, публично обявяваме разграничаване и дистанциране от тях. НО! Зорко ще следим работата и винаги ще даваме гласност на всеки проблем засягащ половин футболна Варна. И за финал да припомним:

СПАРТАК ВАРНА - ТОВА СМЕ НИЕ!