Водачът в Североизточната Трета лига Спартак Варна отправи обвинение към Ботев Враца заради пропадналата контрола между двата отбора. Първоначално врачани трябваше да срещнат Черно море през вчерашния ден, но заради лошото време проверката не се състоя и "моряците" бяха заместени като опонент от Спартак, а спарингът трябваше да се състои утре.

Сега обаче става ясно, че Ботев Враца и Черно море са се споразумели все пак да изиграят мача помежду си зад гърба на третодивизионния състав и това провокира клубното ръководство на Спартак да излезе с гневна публикация в социалните мрежи.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

"Утре (29.01.2021) нашият тим трябваше да изправи сили срещу състава на Ботев (Враца) в контрола, която е част от подготовкатта на отбора.

За наша огромна изненада контролата беше отказана в последния момент от старши треньора на Ботев (Враца) Антони Здравков.
Ние подхождаме с изключително голяма отговорност към планирането на подготовката на отбора. Изразяваме разочарованието си от постъпката, която е изключително непрофесионална и неуважителна към Спартак Варна. Действията на Антони Здравков уронват авторитета на клуб като Ботев Враца и е повод за размисъл от страна на ръководството. Със сигурност подобни действия не прилягат на професионален клуб, състезаващ се на най-високото равнище в българския футбол", написаха от Спартак Варна.