Фенклубът на Спартак Варна се обърна с открито писмо до министър председателят на Република България, в което го помолиха за съдействие по отношение стадиона и тренировъчната база.

Привържениците изразиха желание новорегистрирания ФК Спартак Варна на Живко Господинов да придобие безвъзмездно права за ползването на съоръженията.

Ето и пълното писмо на феновете:

Уважаеми  г-н  Борисов,

ние, привържениците на Спартак Варна с нескрит оптимизъм приехме знака, че преди време обърнахте внимание на проблемите, които от години вълнуват спортната общественост  на град Варна, а именно факта, че почти стогодишния варненски футболен клуб умишлено е лишен от собственост на стадиона си и тренировъчвата база и е тласкан към фалит заради частни интереси.

Неколкократно, голяма част от феновете сме заставали зад проекта на футболната легенда Живко Господинов и най-успешния треньор в новата история на клуба Людмил Горанов за възраждане на Спартак Варна. Всички ние, привърженици и ветерани сме готови да извървим дългия път от най-долните дивизии започвайки начисто с новорегистрирания клуб ФК „Спартак Варна“, но това няма как да стане, ако не разполагаме с общинската спортна база безвъзмездно предоставена на футболния отбор. В документите, които Ви предадохме преди месец в гр. Девня, бяхме описали накратко нарушенията при стопанисване на общинската собственост, която касае футболния клуб, по отношение на съвместното търговско партньорство между Община Варна и фирма „Инжстройинженеринг“. 

След първоначалните сигнали от страна на кмета на гр. Варна г-н Иван Портних за положително развитие на казуса в полза на обществения интерес, ставаме свидетели на неколкократно отлагане и забавяне на действията на общинарите по решаване на  проблема. Това компрометира сформирането на отбор и започването на подготовка за новото първенство.

Във връзка с всичко това, отново се обръщаме към Вас чрез това открито писмо,  с надежда за съдействие.

С уважение,
Клуб на пивържениците на Спартак Варна