Отборът на ФК Спартак Варна подаде заявка за участие в Североизточната В група. Това съобщиха за varnautre.bg от футболния съюз. Спартаклии са заявили за домакинските си мачове стадион “Локомотив”, който обаче не отговаря на изискванията на ЗС на БФС – Варна.

“Около 200 квадрата от терена са с нарушено тревно покритие, което трябва да бъде отремонтирано. Отделно трябва да се направи ремонт на съблекалните, както и домакините да пригодят място за гостуващата агитка. Всичко това трябва да се случи до 5 август, когато ще се тегли жребият за новия сезон”, заявиха от местната футболна централа.

Първенството ще започне на 13/14 август, а до момента заявка са подали 13 отбора. От БФС очакват в най-скоро време Бенковски (Бяла), Шумен 1929 и Химик (Девня) да потвърдят или откажат официално участие за новия сезон в третия ешелон.

Срокът за подаване на документи е удължен до 15 юли, тъй като някои отбори имат да изпълняват предписания относно базите, казаха още от БФС.

Ето и отборите заявили участие за сезон 2016/2017 година:
Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна), Суворово (Суворово), Светкавица Търговище (Търговище), Ботев (Нови пазар), Интер (Плачидол), Марисан (Русе), Септември 98 (Тервел), Кубрат 2007 (Кубрат), ФК Хитрино, Доростол (Силистра), ФК Спартак, Добруджа