Спартак 1918 Варна няма да участва в първенството на В група, след като днес председателят му Иван Петров внесе в Зоналния съвет на БФС-Варна писмо за оттеглянето на тима. Причината е отказ на потенциален спонсор да се включи в издръжката. Всички футболисти от мъжкия отбор са свободни да си търсят отбори за момента.

"Момчета, много съжалявам. Човекът, който беше поел ангажимент да финансира клуба, се отказа от това си намерение", съобщил Петров пред играчите в съблекалнята.

Драмата в спартаклийската общност във Варна придоби нови измерения в последните няколко дни. От една страна са въпросният клуб Спартак 1918 с председател на УС Иван Петров, а от другата- Сдружение Бъдеще за Спартак (Варна), оглавявано от Атанас Атанасов-Орела. Привърженици на двете фракции се сбиха на общинска сесия във Варна, а дни по-късно Орела отлетя за Бургас и пое треньорския пост в Нефтохимик Бургас 1962. Заговори се за обединение на двата Спартак-а, но сега не е ясно дали това ще се осъществи. Все пак има минимална възможност Спартак (Варна) да стартира участие в А областна група-Варна, но Североизточната В група със сигурност ще продължи с 14 отбора. Соколите са третият отбор от тази трета лига, който се отказва от участие в първенството след Белица и Черноморец (Бяла). В програмата ще настъпят промени- Химик (Девня), който трябваше да срещне Спартак, сега ще играе със Суворово, а няма да има почиващи.

От групата вероятно ще изпада 1 или максимум 2 отбора. Спартак 1918 не развива мъжки отбор от Нова година, когато любителската формация прекрати участието си в Б група. Най-вероятно обаче школата ще продължи работата си./БТА