Легендарният български вратар Стефан Стайков, който в началото на кариерата си е пазил и на Спартак Варна, засипа с похвали отбора за продукцията му при успеха с 2:0 срещу Септември в София.

Победата позволи на „соколите“ да излязат лидер във Втора лига, след като имат равни точки със Септември, но са с по-добри показатели в директните мачове срещу тях. До края на първенството остават седем кръга, като първите два тима влизат директно в групата на майсторите, а третият ще играе бараж.

„Спартак ме впечатли с игровото си поведение, бързото мислене на всички играчи и тактическата дисциплина. Соколите смазаха Септември и заслужаваха да спечелят с три–четири гола разлика, да не кажа с повече“, каза Стайков.

В периода 1968/1972 той има за Спартак 44 мача в Б група и 30 в А, а след това с Левски печели три титли и записва паметни победи в Европа над Барселона, Аякс и Атлетико Мадрид и стига до националния тим, с който играе на Световно и му е път пъти капитан.

„За мен Спартак направи гигантска крачка към елита, и мисля, че ще се завърне в него като първи в класирането. Оттам нататък, предвид това, че има завършена база и стадион и изрядно финансиране, очаквам да се утвърди в елитното ни първенство“, добави Стефан Стайков.