ФК Спартак Варна победи ФК Навбахор (Наманган) с 2:1 във втората си контролна среща от подготвителния лагер в Турция на терена на Папийон Спортс Център в Белек. "Соколите", водени от Росен Кирилов се представиха на ниво срещу третия от последния шампионат на Узбекистан. Треньорът, за когото това е първа победа начело на тима във втория му двубой, отново даде шанс на всички играчи като използва различен стартов състав спрямо първата проверка, завършила 1:1 с Ротор.

Съперникът, участник в осминафиналите на азиатската Шампионска лига предложи доста агресивна игра и множество сблъсъци. Голмайсторът на соколите Ахмед Ахмедов откри в 15-а мин след бърза атака, развита от Ивей Ромееш и Даниел Начев. Три минути след това Мехмед Сабри удвои аванса с глава след центриране на Руменов. В 22-а мин Навбахор стигна до попадение след изненадващ далечен шут.

„Доволен съм почти от всичко в този мач – каза Росен Кирилов пред клубния сайт. – Най-вече от агресивността, с която отговорихме. Знаехме, че съперникът е много агресивен отбор, трябваше да се противопоставим и се получи през целия мач. Особено през първото полувреме доминирахме. Това ги калява играчите. Румен Руменов получи удар в скулата и затова бе сменен. Ако има нови силни играчи при нас, са добре дошли. Ще направим всичко възможно в края на сезона феновете да са доволни.“

Следващата проверка на Спартак в Турция е предвидена за 31.01 срещу Женис.