Спартак Варна спечели с 2:0 у дома срещу Марица в динамичен мач от 8-ия кръг на Втора лига. "Соколите" поведоха още във втората минута, когато отбита топка бе посрещната от Ивей Ромееш и той откри резултата.
 
Силните минути на домакините продължиха, а чудесен удар по земя с левия крак на Виктор Митев едва бе спасен от вратаря на гостите. Въпреки превъзходството на домакините, пловдивчани се бяха добре групирали в половината си през първото полувреме. Втората част започна много агресивно и от двата отбора. В 57-ата минута центриране по земя отляво на Боев бе засечено от Ахмедов, но вратарят на гостите Начев показа страхотен рефлекс. Малко по-късно отново удар на капитана Митев мина на сантиметри от дясната греда на гостите. В 71-ата минута пловдивчани организираха скоростна атака по лявото крило, а ударът от движение на Стефан Попов като по чудо не влезе във вратата на Георгиев.
 
Включването на Н’Зои внесе острота в нападението на “соколите”, а топовния му изстрел, спасен от Начев, спечели аплодисментите на зрителите. В 84-ата минута Ахмедов сложи точка на спора с дежурния си гол с глава след центриране отдясно.