В Спартак Варна няма да намаляват заплатите, въпреки че клубът премина през тежък период през последните месеци, докато течеше смяна на ръководството. През последните седмици ситуацията при "соколите" е стабилна. 
 
“Засега няма да намаляваме заплати, не сме обсъждали изобщо темата. Нямаме опасения, но и нашият бюджет е най-малкият в първенството и логично заплатите са най-ниските. Дори има отбори от Югозападната Трета лига, които имат по-големи финансови възможности. Важното е, че сега новото ръководство влезе в управление и изпълнява функциите си. Преди това беше много трудно, имахме много големи проблеми“, обясни треньорът на Спартак Варна Кириакос Георгиу. 
 
Той призна, че пандемията ще затрудни допълнително ремонта на стадион “Спартак”.
„Това е болен въпрос. Стадионът много бавно се изгражда. Нека хората, които отговарят, да кажат. Голям успех е, че изобщо тренираме на него. Досега нямахме и тази възможност и плащахме наеми за други терени. Сега спестяваме голяма сума, която може да отиде за детско-юношеската школа, например“, каза още Георгиу.
 
В същото време “соколите” стартираха онлайн тренировки и обучение, в което ще се включат футболисти от първия отбор. Те ще изнасят и лекции на юношите на клуба, докато продължава извънредното положение с пандемията.