Спартак Варна е поредният клуб, който  „скочи” срещу ратификацията на закона за игралните зали. 
 
Според ръководството на "соколите" педложението на Валери Симеонов би ощетило сериозно спортните и футболните клубове у нас. 
 
Ето и позицията на Спартак Варна:
 
"Всеизвестен факт е, че приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от българските футболни клубове, които оцеляват благодарение на средствата от телевизионни права, УЕФА и подобни спонсори.
 
Убедени сме, че ако планираните промените в Закона за хазарта станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола, при това в момент, когато много клубове изпитват финансови затруднения, породени от кризата покрай пандемията от COVID-19.
 
Ако промените бъдат приети, това ще рефлектира негативно и върху огромен брой фенове в страната, които ще бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в елитния футбол.
 
ФК Спартак Варна призовава планираното изменение и допълнение на Закона за хазарта да бъде преосмислено, да бъдат анализирани в детайли негативните последствия от включването на предложените текстове.
 
Надяваме се, че законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето правилното решение в името на българския спорт."

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.