Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз (БФС) даде разрешение на Локомотив (София) и Спартак 1918 (Варна) да приемат съперниците си в първенството на Първа лига на своите стадиони и до поставянето на осветление. Двата отбора в момента работят по поставянето на пилони, осветление и площадки за камери за системата за видеоповторения (ВАР). И докато дейностите вървят, двата отбора имат шанса да приемат противниците си в светлата част на денонощието.

Пред БТА президентът на Спартак (Варна) Асен Миланов изрази увереност, че от третия или четвъртия домакински мач соколите ще имат лампи на стадиона. Иван Василев, собственик на Локомотив (София), също е уверен в скорошния положителен завършек на строежа.

Решение  на СТК от 29.06.2022 г

- Предвид решение на Лицензионната комисия при БФС и по молба на ФК Локомотив 1929 (Сф), насрочените домакински срещи от първенството на Първа професионална лига в светлата част на денонощието до 31.08.2022 година на ФК Локомотив 1929 Сф, ще се играят на Стадион "Локомотив" град София.
- Предвид решение на Лицензионната комисия при БФС и по молба на ФК Спартак 1918 (Вн), насрочените домакински срещи от първенството на Първа професионална лига в светлата част на денонощието до 31.08.2022 година на ФК Спартак 1918 (Вн), ще се играят на Стадион "Спартак" град Варна.