Старши треньорът на Спартак Варна Кириякос Георгиу отправи обръщение към феновете на тима, в който обясни за тежките поражения в двете контроли срещу Лудогорец U19 и Лудогорец 2. Той обясни, че в срещите е излязъл един новосформиран отбор, който се състои от13 нови играчи и тепърва ще се изгражда боеспособен тим. 
 
Публикуваме обръщението на старши треньора Георгиу без редакторска намеса:
 
Уважаеми привърженици на Спартак Варна,
 
През последните два дни Спартак Варна изигра първите си официални приятелски срещи срещу силните отбори на Лудогорец. Разбирам, че за феновете е най-важен крайният резултат и е напълно в реда на нещата да са афектирани при по-сериозна загуба. Моля да оставим емоциите на страна и да се концентрираме върху целите и фактите:
 
1.Изиграните два мача в Разград бяха контролни срещи. В подготовката да се пада не е страшно. Тук няма точки и медали. Затова и играем контроли - да опитваме нови неща и да трупаме опит. Не се притеснявам от загубата, защото знам причината и факторите, които повлияха на това.
 
2. Срещу Лудогорец U19 и Лудогорец 2 излезе един новосформиран отбор, в игра за първи път влязоха общо 13 нови играчи - петима от които дошли на проби буквално преди дни, три нови попълнения, както и петима от най-перспективните юноши от академията на Спартак: Самуил Иванов и Георги Дичев са на 15 години, Александър Йорданов на 16 г., Велислав Боев и Мартин Янакиев на 17 години.
 
3.Част от новата стратегия на клуба е да развиваме подрастващите футболисти от школата и в близко бъдеще отборът да разчита на момчета от нашата академия. Нашите юноши нямат възможност да играят дори и контрола срещу отбор от Втора лига, а аз им дадох този шанс.Те се сблъскаха със силен съперник, усетиха тръпката от здрав мач и атмосфера, което се надявам да им кали характера. Приятелските срещи, които не дават точки и не създават напрежение, са най-подходящи за игрови опит на тези талантливи наши момчета. Точно за това директора на Академията и техен треньор, Димитър Трендафилов е част от щаба и беше на скамейката.
 
4.В момента сме в период на селекция. Целта ни е една - изграждане на боеспособен отбор, който да върне отбора отново във Втора лига. Точно затова е пробният период и заплануваните контролни срещи с отбори от Втора лига.
Целта е да изпитаме срещу силни отбори дошлите на проби футболисти, тъй като точно срещу такива отбори ще се види дали наистина отговарят на нивото на Спартак Варна. Едва ли е нужно да пояснявам, че е важно да намерим футболисти, които имат перспектива да играт във Втора лига.
 
5. Нека привържениците са наясно, че сегашното моментно състояние на отбора няма да е това, което ще видят през август. В момента не работим върху тактиката, статичните положения, нито за физическата подготовка. Работим само по слекеция за да изградим нов отбор.
На финала искам да подчертая, че подкрепата на феновете е нещо, от което всеки футболен тим се нуждае. Особено, ако му предстои да извърви дълъг и труден път. Нагнетяването на излишно напрежение и негативизъм по никакъв начин не помагат на един сформиращ се отбор, който тепърва ще се обиграва и готви за големи битки.
 
С уважение,
Кириякос Георгиу

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.