Един от основните играчи на Спартак Варна – Румен Руменов, е убеден, че отборът ще се завърне при майсторите през май.

 Той изрази също задоволство, че през зимната пауза „соколите“ израстват във всяко едно отношение.

 Руменов смята, че са свършили много добра работа в Турция, където се подготвяли при страхотни условия и наблегнали на игровата подготовка.

 „Най-важното беше, че изиграхме полезни контроли срещу силни съперници и с бюджети от 15-20 милиона евро. Въпреки че резултатите в проверки са без значение, е хубаво, че не допуснахме загуба, взехме две победи и играхме като равен с равен срещу всички и дори в определени периоди ги превъзхождахме. Всичко това ни дава увереност, че правим нещата по правилния начин“, каза Руменов.

 „По време на зимната подготовка отборът се обиграва още повече, а футболистите изпълняват изискванията на треньора. Сега остава това спокойствие и самочувствие да се пренесе и в официалните мачове“, добави той.

 „Силата на Спартак ще е в колектива, тъй като при нас той е много добър и ще е в основата на бъдещи успехи. Росен Кирилов иска да играем със самочувствие, да играем атакуващ футбол и да имаме контрол върху топката и мача. Ние също искаме да го правим и дано се получава занапред. Радващо е също, че новите попълнения бързо се адаптираха към тима и стила на игра, а и бяха приети добре от всички. Те са добри играчи и ще помогнат на Спартак, заяви още Руменов.

 „Знаем какво иска от нас ръководството и какво очакват феновете ни. Ние, играчите, също си поставяме най-високата цел и смятам, че ще я постигнем. Спартак ще зависи само от себе си напролет и определящо за резултатите ни ще е нашето представяне на терена“, убеден е Руменов.

 „Мисля, че сме по-добър отбор от Септември. Вярно е, че изгубихме само от тях у дома през есента, но във въпросния двубой имахме превъзходство в 75 процента от времето. Те обаче имаха късмета да вкарат рядко срещан гол. Но през втория полусезон предстоят достатъчно мачове, включително и гостуване на Септември, така че имаме възможност да покажем защо сме фаворит за елитна промоция и накрая да постигнем това, към което се стремим“, завърши Румен Руменов.